Головна Здоров'я Кілька порад лікаря, як поліпшити стан кишкової мікрофлори

Кілька порад лікаря, як поліпшити стан кишкової мікрофлори

by admin

Здоровий стан кишкової мікрофлори сприяє захисту від ожиріння, алергії, діабету і, можливо, навіть від недоумства, – про це говорить лікарка з Німеччини, професор Міхаела Акст-Гадерманн.

В інтерв’ю лікарка дала кілька порад про те, як поліпшити стан кишкової мікрофлори. Професор в першу чергу порекомендувала якомога різноманітніше харчуватися. Чим різноманітніше ми готуємо і їмо, тим різноманітніше стає кишкова флора, говорить експерт.

Споживати продукти з пребіотиками. Інулін, олігофруктоза, галактоолігосахариди – це пребіотики, природним чином містяться в їжі. Представляючи собою трудноусвояемие волокна, вони сприяють розвитку кишкової флори. Порада лікарки: для заповнення пребіотиків потрібно включати в раціон вівсянку, цибулю-порей, бобові, кава, зелений чай.

Не захоплюватися низьковуглеводним харчуванням. Багато вуглеводні продукти безжально викреслюються з харчування, проте вуглеводна клітковина є улюбленою їжі корисних кишкових бактерій. З цієї причини корисно вживати в здоровій кількості зерно, включаючи рис, і холодну картоплю.

М’ясні та молочні продукти – в помірній кількості. Якщо раціон відрізняє велика кількість білка і низька кількість вуглеводів, така одностороння форма харчування може негативно позначитися на стані кишкової мікрофлори. М’ясо і молочні продукти цілком можуть бути частиною раціону, але вживати їх необхідно тільки в помірних кількостях, дала лікарка ще одну пораду.

Не боятися бруду в повсякденному житті. Чим більш гігієнічна середовище, тим частіше виникає алергія або астма. Кишкові бактерії тільки раді невеликій кількості бруду, стверджує професор. Проникаючі в організм мікроби осідають в кишечнику і» тренують ” їх, що зміцнює імунну систему.


Обережніше з антибіотиками. Ці ліки не розрізняють корисні і небезпечні кишкові бактерії, однаково ефективно знищують і ті, і інші.

“Використовуйте антибіотики тільки в разі крайньої необхідності. Після антибактеріальної терапії на відновлення кишкової флори йде від трьох місяців до року”, – попередила Акст-Гадерманн.

Уникати штучних підсолоджувачів. Хоча в них менше калорій, вони призводять до порушення кишкової флори, що, в свою чергу, може викликати діабет, порушувати метаболізм цукру, сприяти набору ваги.

Жити в гармонії з біологічним годинником. Відсутність сну, активність, діяльність в нічний час змінює до гіршого стан кишкової флори. Відповідно, щоб поліпшити функціонування кишечника, потрібно покінчити зі звичкою не спати вночі і раніше лягати спати, підкреслила фахівець.

Джерело storinka.com.ua



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини