Готую зараз Медовик тільки за цим рецептом! Дуже подобаються коржі і крем смачний і з кислинкою. Виходить дуже смачно.
Інгредієнти:
Для коржів:
- мед 3 ст.л (160 гр)
- вершкове масло 180 гр
- сода 1 ч.л. (без гірки)
- яйця 4 шт
- цукор 180 гр
- мука 280 гр
Для крему:
- сметана 750 гр 25%
- згущене молоко 360 гр
- сік лимону 50 мл
Приготування:
Візьмемо каструлю і відправимо до неї 3 столові ложки меду. Потім кладемо великий шмат вершкового масла. Ставимо на вогонь, помішуючи інгредієнти, щоб масло повністю розтопилося. Додаємо одну чайну ложку соди. Не доводячи до кипіння, знімаємо з плити.
У глибоку миску розбиваємо 4 яйця та за допомогою міксера перемішуємо. Додаємо 180 г цукру, збиваємо до білого кольору. Помалу вливаємо нашу приготовану на плиті заготовку.
Пропускаємо через сито 280 г борошна. Змішуємо сухі та рідкі інгредієнти.
На деко укладаємо пергамент і на нього виливаємо отримане тісто. Поступово розподіляємо і випікаємо при температурі 160 градусів 18 хвилин.
Протикаємо корж за допомогою зубочистки, щоб перевірити його готовність.
Приступаємо до приготування крему. У миску кладемо сметану, до неї вливаємо згущене молоко. За допомогою міксера перемішуємо.
Вижимаємо з лимона 50 мл соку і додаємо його також.
Тепер акуратно знімаємо корж із пергаменту і ділимо на дві частини. Щоб зробити коржі тоншими, розріжемо їх вздовж. У нас вийшло чотири заготовки. Крихту зберігаємо на верхівку торта.
Укладаємо коржі шарами, змащуючи кремом.
Верхній шар медовика посипаємо крихтою.
Нарізаємо торт на частини і відправляємо в холодильник на кілька годин, щоб він добре просочився.
Виставляємо на стіл і тішимо гостей.