Головна Здоров'я Обмеження калорій відновлює імунітет та збільшує тривалість життя

Обмеження калорій відновлює імунітет та збільшує тривалість життя

by admin

Нове дослідження показує, що обмеження калорій покращує метаболічні та імунні реакції, які допомагають визначити, як довго людина проживе і наскільки добре у неї буде здоров’я.

«Два роки помірного обмеження калорій перепрограмували шляхи в жирових клітинах, які допомагають регулювати те, як мітохондрії виробляють енергію, протизапальні реакції організму і, можливо, довголіття», – розповідає доктор Ерік Равуссін, заступник виконавчого директора з клінічних наук в центрі біомедичних досліджень Пеннінгтона.

Іншими словами, обмеження калорій перебудовує багато метаболічні та імунні реакції, які збільшують тривалість життя і здоров’я. Нове дослідження показало, що люди, які скоротили споживання калорій приблизно на 14 відсотків протягом двох років, виробляли більше Т-клітин, які відіграють ключову роль в імунній функції і уповільнюють процес старіння.

За словами доктора Равуссіна, крім поліпшення імунітету збільшення Т-клітин пов’язане з поліпшеною здатністю спалювати запаси жирних кислот для отримання енергії. Це важливо, тому що, якщо людина не спалює жирні кислоти, вони накопичуються в органах, що призводить до резистентності до інсуліну, ожиріння, діабету 2 типу і старіння.

Дослідження також показало, що обмеження калорій на 40 відсотків у гризунів продовжує їх життя. Також знижувався рівень гена, що кодує ацетилгідролазу фактора активації тромбоцитів (PLA2G7). Зниження PLA2G7 приносить користь для здоров’я, включаючи зниження вікового запалення і поліпшення метаболічного здоров’я. Якщо вчені знайдуть спосіб використовувати PLA2G7, вони зможуть створити ліки, що подовжує здоровий період життя.

Джерело storinka.com.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини