Головна Здоров'я Медик перерахував звички, які підвищують ризик розвитку раку

Медик перерахував звички, які підвищують ризик розвитку раку

by admin

Ризик розвитку раку підвищується при курінні, надмірному вживанні алкоголю і їжі з великою кількістю хімікатів в складі. 

Як пояснив лікар, при палінні небезпеці піддаються головним чином легені, оскільки на них осідають канцерогени. Однак не кожна людина, що має цю шкідливу звичку, захворіє на рак.

Все залежить від імунітету і власної системи захисту. Алкоголь підвищує ризик розвитку онкології тільки в тому випадку, якщо їм зловживати. Під удар потрапляє насамперед печінка. Спочатку виникає цироз, а потім він переходить в рак.

Що ж стосується раціону, найбільшу небезпеку становлять напівфабрикати і ненатуральні продукти. З меню необхідно по максимуму виключити їжу з великою кількістю хімікатів в складі.

Корисною для здоров’я є клітковина, що міститься в овочах і фруктах, оскільки вона налагоджує роботу кишечника і дозволяє своєчасно евакуюватися його вмісту. Крім того, для зміцнення імунітету необхідно добре висипатися і займатися спортом.

Джерело dailynews.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини