Головна Здоров'я Лікарка назвала ознаки нестачі вітамінів

Лікарка назвала ознаки нестачі вітамінів

by admin

Ендокринолог Олена Барредо розповіла, які ознаки можуть вказувати на дефіцит необхідних для здоров’я елементів.

Спеціалістка пояснила, що в більшості випадків нестача тих чи інших вітамінів має зовнішні ознаки. При цьому дефіцити можна заповнити за рахунок коригування раціону.

Якщо на губах і в куточках рота часто з’являються тріщини, це може говорити про недостатню кількість вітаміну А, добути який можна, вживаючи моркву.

Швидке почервоніння носа і поява судинних зірочок на морозі – ознака нестачі рутина. В цьому випадку в раціон слід додати гречку і чорноплідну горобину.

Суха шкіра на ліктях вказує на дефіцит вітаміну С. Заповнити цей дефіцит можна завдяки білокачанній капусті, цитрусовим і настою шипшини.

Ламкі і шаруються нігті – ознака недостатньої кількості біотину, впоратися з яким допоможуть зелені овочі.

Запалення на шкірі, акне і вугрі, не пов’язані з підлітковим віком часто виступають ознакою дефіциту цинку. У раціон необхідно додати буряк і зелену цибулю.

Ламкість, тьмяність, надмірне випадання волосся і велика кількість лупи може вказувати на нестачу вітамінів групи В. У цьому випадку не слід сидіти на суворій дієті і обмежувати в раціоні м’ясо. Якщо ж волосся сповільнили зростання, швидше за все причина в дефіциті марганцю, впорається з яким допоможуть горіхи, особливо фундук.

Тьмяність і лущення шкіри говорять про потребу організму у вітаміні Е, тут на допомогу прийдуть рослинні олії і горіхи.

Блідість і відсутність рум’янцю – вірна ознака дефіциту заліза. Слід вживати червоне м’ясо, квасолю і шпинат.

Джерело storinka.com.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини