Головна Здоров'я Лікарі назвали шість факторів, які зумовлюють виникнення деменції

Лікарі назвали шість факторів, які зумовлюють виникнення деменції

by admin

Лікарі розповіли про шість факторів, які здатні зумовлювати розвиток деменції. Згідно з їх твердженням, небезпечні недуги все більше молодіють, з цієї причини можуть наздогнати не тільки людей похилого віку.

Перші тривожні дзвіночки

Людина може не підозрювати, що в організмі відбуваються незворотні процеси. Захворювання може протікати без симптомів або дасть про себе знати через неочевидні ознаки. Йдеться про раптове пробудження вночі або спотворенні сприйняття запахів. Також про зміни в організмі говорить зміна ходи. Наукові співробітники кілька років тому поділилися з виданням «деменція і геріатричні когнітивні розлади» результатами дослідження, в ході якого виявили, що у всіх добровольців з деменцією виявлено порушення координації.

Фахівці звернули увагу, що люди, які звертаються до медиків через проблеми з ходьбою через 3-5 років починали страждати від недоумства. Пацієнти повідомляли про “хитання” з боку в бік, порушення рівноваги, неможливість прискорити крок. Люди з деменцією також помічали погіршення пам’яті, проблеми з формулюванням думки.

Критерії небезпеки

Причини розвитку деменції медики і вчені мають намір з’ясувати в майбутньому. Зараз вони досліджують анамнез хворих і намагаються визначити можливі групи ризику. Фахівці назвали найважливішими факторами ризику деменції – старіння і гени.

Також виникнення хвороби залежить від статі. Вчені, що представляють Роттердамський медичний центр, в ході дослідження прийшли до висновку, що в зону ризику потрапляють жінки. Практично половина дам і кожен третій чоловік після 45 років можуть зіткнутися з небезпечним нейродегенеративним недугою або хворобою Паркінсона.

На прояв деменції може впливати етнічна приналежність. Найчастіше зі недоумством стикаються представники негроїдної раси. Фактором виникнення може бути обсяг “когнітивного резерву” – здатність мозку боротися з недугою. Наповнити його можна за допомогою тренування мозку. Хронічні захворювання можуть впливати на розвиток деменції. Вчені відзначили, призводять до хвороби різні патологій. Також факторами ризику можуть стати спосіб життя і екологія.

Джерело medicalanswers.com.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини