Головна Здоров'я Дієтолог попередила про наслідки повної відмови від солі

Дієтолог попередила про наслідки повної відмови від солі

by admin

Хоча зловживання сіллю створює низку загроз для здоров’я, повна відмова від неї теж загрожує наслідками. Про це попередила лікар-дієтолог.

У бесіді з журналістами експерт зазначила, що сіль є клітинним потенціалом, вона сприяє правильному надходженню компонентів, необхідних для нормальної роботи клітин та виведення з їх складу відпрацьованих метаболітів.

Натрій також бере участь у роботі нервової системи, в процесі передачі нервового імпульсу. Якщо від продукту відмовитись, є ризик зіткнутися з проблемами неврологічного характеру.

При дефіциті солі відбувається порушення роботи ШКТ. Зв’язує це Королева про те, що соляна кислота задіяна у функціонуванні травної системи та переробці білка.

За добу рекомендовано з’їдати не більше 10 г натрію. Однак якщо людина страждає на гіпертонію, вміст солі в раціоні краще скоротити. Лікар радить відмовитися від продукту після 16:00, щоб запобігти затримці рідини. Остання призводить до набряків.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини