Головна Здоров'я Біг спиною назад може бути незвичайним, але ефективним способом схуднення

Біг спиною назад може бути незвичайним, але ефективним способом схуднення

by admin

Звучить незвично, але біг спиною назад має ряд переваг для здоров’я, включаючи більш ефективне спалювання калорій і схуднення.

Інструктор з фітнесу Фіона Хоукер розповіла, що біг спиною назад може бути незвичним, але ефективним способом схуднення. Вона зауважила, що “класичний” біг є однією з форм фізичних вправ, що сприяє більш інтенсивному спалюванню калорій, ніж, наприклад, звичайна ходьба. Крім того, є дані про те, що регулярні пробіжки здатні знижувати ризики хвороб серця або діабету 2 типу.

Коли людина займається бігом спиною назад, деякі ефекти бігу посилюються.

“Біг у зворотному напрямку” може здатися чимось незвичайним, але це більш ефективна форма вправ, яка може допомогти вам скинути більше ваги”, – повідомила Фіона Хоукер.

За словами фітнес-тренера, такий біг інтенсифікує спалювання калорій, оскільки людині, що біжить “задом наперед”, потрібно приблизно на 30 відсотків більше енергії, ніж при звичайній пробіжці.

“Біг спиною назад складніше у виконанні і вимагає більше зусиль для переміщення з однієї точки в іншу, що підсилює роботу м’язів”.

На думку експерта, подібна форма навантажень може покращувати функціонування серця і легенів, а також покращує здатність володіти тілом, підтримувати його баланс, хорошу поставу.

У той же час, щоб займатися таким бігом «у зворотному напрямку», важливо бути застрахованим від зіткнень. Тренер порадила починати на біговій доріжці і не відразу з бігу, а з ходьби спиною назад, поступово збільшуючи темп руху.

Джерело zhenskiy.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини