Головна Рецепти Які спеції потрібно додавати в плов для яскравого смаку

Які спеції потрібно додавати в плов для яскравого смаку

by admin

Відмовитися від плову ніхто не зможе. Це одна з найсмачніших страв. І багато в чому її смак залежить від спецій. З одного погляду плов готувати складний кулінарний процес, а з іншого — результат вартує зусиль.

Цікаві факти про спеції

Спочатку спеції в плові використовували не для смаку. Звичайно, їх підбирали з урахуванням особливостей плову, але їх роль зводилася до функцій консерванту та антисептику. Завдяки спеціям плов можна було зберігати тривалий час. З часом вони стали обов’язковою складовою традиційної страви.

Вибір спецій

Іноді можна почути, що в плов додають хмелі-сунелі, паприку, аджику. Ні, це однозначно зайві компоненти. Зі спецій найчастіше використовують зіру та барбарис. Їх рекомендують додавати після м’яса, але перед рисом.

До речі, хмелі-сунелі можна додавати в плов, але при умові використання баранини. Це  ж стосується шафрану, кропу, коріандру.

Для плову з яловичиною рекомендується міксувати орегано, сумах, пажитник, майоран, куркуму. Якщо ви готуєте зі свининою, зверніть увагу не тільки на барбарис, але й на лаврове листя, кмин, гвоздику, також сумах та майоран.

Приготування страви з куркою можна доповнити часником, сумах, кмином, чорним перцем горошком та також хмелі-сунелі. Ваш плов буде неодмінно смачним зі спеціями, які ви зможете правильно підібрати.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини