Головна Рецепти Як перевірити, чи “справжній” рис

Як перевірити, чи “справжній” рис

by admin

Підроблений рис чи якісний. Таким питанням задаються господині, які, наслухавшись розмов про «пластиковий» рис, побоюються нарватися на неякісний продукт. Висловлюються припущення, що китайські виробники тоннами виробляють рис із домішками картоплі, крохмалю, інших злаків.

Подробиці

Такий рис коштує недорого, і продають його недобросовісні перекупники, які хочуть на цьому заробити.

Багатьом не сподобається вживати неякісні продукти. Щоб розсіяти сумніви, можна легко перевірити, який рис зберігається у вас на полиці кухонної шафки.

Який рис найправильніший

Не завжди, за інформацією на упаковці, можна зрозуміти, наскільки продукт якісний. Та й на вигляд складно відразу сказати, який рис може виявитися підробленим.

Щоб переконатися, рис перед приготуванням треба промити. Зернятка справжнього рису після намокання опустяться на дно ємності.

Якщо такий рис залишатиметься у воді деякий час, то рисинки вберуть воду і набухнуть.

Неякісний рис може плавати на поверхні і не набухне.

У воду можна опустити руки і стиснути жменю рису. Якщо маса втратить форму і злипнеться, перетвориться на грудку, то такий рис точно не якісний.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини