Головна Рецепти Як на базарі! Дізналась рецепт біляшів, які колись розмітали на базарі за секунди!

Як на базарі! Дізналась рецепт біляшів, які колись розмітали на базарі за секунди!

by admin

Сьогодні готую біляші на кефірі, дуже ніжне тісто, зверху хрустке, а всередині пухнасте, начинка смачна і соковита.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Кефір теплий – 500 мл. (у мене 1% )
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Дріжджі живі – 20 г (якщо сухі   -7 г)
  • Сіль – 1 ч. л. без гірки
  • Олія рослинна – 3 ст. л.
  • Борошно – 550 г +  10г

Начинка:

  • Фарш свинячий – яловичий – 600 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вода – 80 мл. залежить від сухості фаршу
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець мелений за смаком

Приготування:

Тісто:

До теплого кефіру додаю цукор, дріжджі і перемішую.

Додаю сіль і олію, перемішую. Частинами всипаю борошно, спочатку замішую ложкою, тоді вже руками формую тісто на столі присипаному борошном.

Кладу у миску тісто, змащую олією, накриваю харчовою плівкою та залишаю в теплому місці на 40 хвилин.

Начинка:

До фаршу на терці натираю цибулю, солю, перчу, перемішую.

Фарш у мене трішки сухий, додаю ще води.

З тіста формую кульки і накриваю їх плівкою, щоб не обвітрювались.

Тоді руками формую коржики викладаю начинку, защіпаю щільно тісто і формую пиріжки.

Обжарюю на великій кількості олії, по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистості. Викладаю на паперові рушнички, щоб позбутись зайвої олії.

Дуже пухкенькі і смачні виходять, тільки спробуйте!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини