Головна Рецепти Пляцок, яким я пишаюсь! Мій авторський рецепт! Горіхово-кавовий пляцок, що тане в роті

Пляцок, яким я пишаюсь! Мій авторський рецепт! Горіхово-кавовий пляцок, що тане в роті

by admin

Маю фірмовий і улюблений рецепт Горіхово-кавового пляцка і сьогодні ним поділюсь. Все дуже просто і з доступних інгредієнтів, а смак просто неперевершений!

Інгредієнти:

Горіховий корж:

  • Яйця 5 шт.
  • Цукор 200 г
  • Щіпка солі
  • Щіпка ванільного цукру (за бажанням)
  • Кава 10 ст. л.
  • Борошно 200 г
  • Розпушувач 1- ч. л.
  • Горіхи 100 г

Класичний бісквіт:

  • Яйця 5 шт.
  • Цукор 150 г
  • Щіпка солі
  • Щіпка ванільного цукру (за бажанням)
  • Борошно 130г
  • Кукурудзяний крохмаль 20 г (або картопляний)
  • Розпушувач 1 ч. л. (за бажанням)

Кавовий заварний крем:

  • Жовтки 2 шт.
  • Цукор 200 г
  • Кукурудзяний крохмаль 4 – ст. л. (35 г)
  • Ванільний цукор ½ ст. л.
  • Молоко 500 мл.
  • Кава розчинна 1 ст. л. (4 г)
  • Вершкове масло 30 г

Карамельний соус:

  • Вершки 33% 120 г
  • Цукор 150 г
  • Вершкове масло 30 г

Приготування:

Горіховий корж:

Міксером збиваю білки до піни і поступово всипаю частину цукру, збиваю до пишної маси.

Збиваю декілька секунд жовтки з щіпкою солі і ванільним цукром, тоді всипаю решту цукру і збиваю до світлої маси.

Вливаю заздалегідь зварену і охолоджену каву, змішую борошно з розпушувачем і всипаю в масу, перемішую до однорідності. Тоді всипаю підсушені у духовці і подрібнені у блендері до крихти горіхи, перемішую.

Додаю частинами білкову масу і перемішую до однорідності.

У форму для випічки с високими стінками 28 × 24 см викладаю пергамент і змащую маслом, виливаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 35 хвилин.

Класичний бісквіт:

Міксером збиваю білки до піни і поступово всипаю 100 г цукру, збиваю до пишної маси.

Збиваю декілька секунд жовтки з щіпкою солі і ванільним цукром, тоді всипаю 50 г цукру і збиваю до світлої маси. Змішую борошно з крохмалем і розпушувачем, всипаю в масу і замішую міксером до однорідності.

Додаю частинами білкову масу і перемішую до однорідності.

У ту ж саму форму для випічки викладаю пергамент і змащую маслом, виливаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 35 хвилин.

Охолоджених 2 бісквіт розрізаю навпіл, виходить 4.

Кавовий заварний крем:

Жовтки перемішую вінчиком з цукром до однорідності, всипаю крохмаль, ванільний цукор, перемішую.

Молоко розігріваю в каструлі майже до закипання, додаю каву, перемішую до однорідності. Помаленько переливаю у каструлю до жовтків. Ставлю на маленький вогонь, варю до загустіння, постійно помішуючи.

Додаю шматочок м’якого масла і замішую до однорідності. Перекладаю у миску, накриваю плівкою і залишаю повністю охолонути.

Окремо заварюю міцну каву з цукром і вже охолодженою пропитую горіховий корж.

Поверх викладаю крем і тоді світлий корж, його також пропитую кавою і викладаю крем. Зверху горіховий корж. В другий світлий корж я подрібнюю у блендері в крихту, буду ним прикрашати пляцок. Боки пляцка також змащую кремом.

Карамельний соус:

Беру дві каструлі, в оду вливаю вершки в іншу всипаю цукор. Вершки добре прогріваю, доводжу до кипіння, але не даю закипіти. Цукор паралельно розтоплюю, але не перемішую, коли цукор набуде красивого янтарного кольору, тоді малою цівкою вливаю вершки, постійно перемішуючи. Як маса стане однорідною, додаю вершкове масло, ще раз все перемішую, знімаю з плити, переливаю в іншу тару, і охолоджую.  На другий день маю ідеальну карамель, це все роблю на малому вогні.

Покриваю карамеллю зверху пляцок, боки посипаю подрібненим світлим коржем. Зверху ще прикрашаю горішками. Відправляю в холодильник на ніч. Смакота!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини