Головна Рецепти Пляцок «Карпати». Красивий в розрізі і простий в приготуванні! А який смачний, словами не передати!

Пляцок «Карпати». Красивий в розрізі і простий в приготуванні! А який смачний, словами не передати!

by admin

Роблю дуже простий і смачний пляцок! Українська, колоритна, надзвичайно смачна випічка для будь-якого випадку. Приголомшливо смачний торт, красивий у розрізі та простий у приготуванні.

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйце 1 шт.
  • сіль щіпка
  • цукор 150 гр.
  • ванільний цукор 10 гр.
  • сметана 20% 80 гр.
  • розтоплене масло вершкове 140 гр.
  • борошно 400 гр.
  • розпушувач 1 ч. л.
  • какао 15 гр.
  • густе варення або джем 250-300 гр.
  • волоські горіхи 200 гр.

Крем:

  • ванільний пудинг 1 пачка (40 гр.) або крохмаль 30 гр.
  • цукор 100 гр.
  • кукурудзяний крохмаль 1 ч. л.
  • молоко 500 гр.

Приготування:

Тісто:

До яйця додаю цукор, ванільний цукор, щіпку солі та перемішую міксером.

Тоді додаю сметану, охолоджене вершкове масло та перемішую.

Додаю борошно та розпушувач та замішую тісто. Ділю тісто на дві рівні частини.

До однієї частини додаю какао та замішую шоколадне тісто. Завертаю у харчову плівку та кладу у морозильну камеру.

Крем:

В каструлю з товстим дном всипаю пудинг, цукор та крохмаль. Частинами доливаю молоко та перемішую до однорідності. Ставлю на середні вогонь та варю крем до загустіння. Накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю крем повністю охолонути.

У форму 34 на 28 см. кладу пергамент та вирівнюю тісто.

Змащую тісто джемом. Горішки попередньо підсушила на сухій сковорідці та подрібнила, посипаю на джем.

Тісто з морозильної камери натираю на терці. Випікаю корж у розігрітій духовці до 175 градусів 15-20 хвилин.

Для крему ще збиваю міксером вершкове масло до пишності.

Акуратно змішую охолоджений крем з збитим маслом. Крем ділю на дві частини.

Готовий корж має повністю охолонути і тоді я нарізаю його на три рівні частини.

Викладаю пляцок. Викладаю крем між коржами, останній корж не змащую кремом. Ставлю пляцок на 12 годин, або краще на ніч в холодильник. Смачного!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини