Головна Рецепти Печу простий шоколадний торт за рецептом моєї подруги! Ніжний, смачний, сподобається всім без винятку

Печу простий шоколадний торт за рецептом моєї подруги! Ніжний, смачний, сподобається всім без винятку

by admin

Сьогодні приготую ніжний шоколадний торт. Він настільки простий у приготуванні і такий смачний, що точно сподобається всім без винятку!

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйце – 3 шт.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цукор – 40 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • вершкове масло (м’яке) – 30 г
  • рисове борошно – 60 г
  • какао – 30 г
  • розпушувач – 0,5 ч. л.

Крем:

  • вершковий сир – 220 г
  • згущене молоко – 120 г
  • вершки жирні (від 30%) – 250 мл

Глазур:

  • шоколад темний – 140 г
  • рослинна олія – 30 мл
  • арахіс – 100 г

Приготування:

Тісто:

У миску розбиваю яйця, додаю солі, цукру і ванільного цукру. Збиваю міксером до пишності та посвітління маси.

До збитої яєчної маси відправляю м’яке вершкове масло і міксером перемішую до однорідності. Борошно, какао і розпушувач просіюю до рідких інгредієнтів і на найслабшій швидкості міксера перемішую до однорідного стану. Шоколадне тісто готове.

Переливаю його у форму, у мене діаметром 20 см, але ні форма, ні її розмір у даному торті не відіграє великої ролі. Розрівнюю поверхню лопаткою і ставлю випікатися в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Крем:

До холодного вершкового сиру додаю згущене молоко, збиваю до однорідності та тонкою цівкою вливаю жирні вершки і продовжую збивати до гладкості та пишності крему. Прибираю крем на 20 хвилин у холодильник.

Тим часом бісквіт випікся. Готовність перевіряю дерев’яною зубочисткою – на виході вона має бути сухою і чистою. Дістаю з духовки і даю повністю охолонути прямо у формі. Відокремлюю корж від стінок форми і, не виймаючи з форми, перетворюю його на крихту, а потім розпочинаю складання торта.

Першим шаром у форму висипаю половину крихти. Злегка утрамбовую ложкою і рівномірно розподіляю половину крему. Далі на крем висипаю крихту, що залишилася, розрівнюю її і роблю другий шар крему. Ставлю торт у холодильник.

Глазур:

До темного шоколаду додаю рослинну олію без запаху та розтоплюю її або на водяній бані, або в мікрохвильовій печі. Перемішую до однорідності та висипаю обсмажений арахіс.

Глазур охолоджую і виливаю поверх крему. Рівномірно розподіляю його по всій формі та ставлю торт у холодильник на 2 години. Цей торт неймовірно смачний! Ніжний, шоколадний, в міру солодкий. Такий у магазині ви точно не купите!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини