Головна Здоров'я Медики перерахували найбільш корисні види риб

Медики перерахували найбільш корисні види риб

by admin

Через високий вміст легкозасвоюваного білка, вітамінів А і D, а також жирних кислот медики наполягають на додаванні риби в раціон як мінімум два рази на тиждень. Фахівці перерахували найкорисніші її види.

Лідером за вмістом вітамінів і поживних речовин є тунець. Його калорійність на 100 грам продукту всього 80 ккал. М’ясо даної риби – чистий білок. У ньому мало жиру і велика кількість цинку, фосфору, кальцію, селену і вітаміну D. Вживання лососевих видів, таких як форель, горбуша і сам лосось, покращують функціонування серцевого м’яза і знижують ризик утворення тромбів. У них багато вітамінів групи В, А і D, селену, фосфору і фолієвої кислоти.

Тріска вважається корисною за рахунок майже повної відсутності в ній холестерину. Її біле м’ясо містить 19% білка і тільки 0,3% жиру. Включення даної риби в раціон зміцнить імунітет, приведе в порядок нервову систему і обмін речовин. Палтус впливає на настрій і сон через серотоніну і мелатоніну, якими він багатий. Особливо його рекомендується їсти людям похилого віку, що послужить профілактикою хвороби Альцгеймера. Крім того, білки, наявні в палтусі, нормалізують функцію мозкових клітин, перешкоджають їх відмирання і покращують харчування.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини