Сьогодні буду готувати чебуреки, які виходять рум’яними з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою всередині. До нас приїжджають батьки чоловіка, треба їх порадувати, приготувати що-небудь смачненьке!
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно 300 г
- Вода тепла 150 г
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Сіль за смаком
Начинка:
- М’ясний фарш 500 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Гаряче молоко 100 г
- За смаком сіль, кумин
Приготування:
Тісто:
Просіюю борошно в миску, роблю заглиблення. У теплу воду додаю сіль, перемішую і вливаю в борошно, потім додаю рослинну олію і потихеньку замішую тісто.
Накриваю харчовою плівкою і залишаю при кімнатній температурі. Через 20 хвилин знову вимішую 2 хвилини і залишаю на 30 хвилин.
Начинка:
Цибулю чищу, дрібно нарізаю, додаю до яловичого фаршу, добре перемішую, додаю сіль за смаком, кумин, потім вливаю гаряче молоко і всі інгредієнти добре перемішую до однорідності. Молоко додається для того, щоб чебуреки були соковитими, а м’ясо під час теплової обробки буде ніжним і соковитим. Маса має вийти кашоподібною.
Тісто, що відпочило, розділяю на рівні частини та формую однакові кульки. Кожну з них розкачую в тонкий кружечок, але не до прозорості.
Викладаю на половину коржа тонкий шар фаршу, багато фаршу класти не потрібно.
Закриваю другою половиною, заліплюю краї гарненько.
Смажу на добре розігрітій сковорідці (олія має бути гарячою, але не розпеченою – не має диміти), а під час смаження вогонь має бути середнім. Викладаючи чебуреки на пательню, важливо струсити з них зайве борошно, яке під час смаження може підгоріти.
Потім викладаю готові чебуреки на тарілку, застелену паперовими рушниками або серветками, щоб увібрався зайвий жир. Чебуреки готові. Приготуйте, впевнена що і вам сподобається!