Головна Рецепти Не стою біля плити, щоб насмажити цілу купу кабачків. Знаю спосіб простіший і швидший. І плита чиста

Не стою біля плити, щоб насмажити цілу купу кабачків. Знаю спосіб простіший і швидший. І плита чиста

by admin

Я придумала для себе чудовий спосіб саме насмажити цілу купу кабачків, і при цьому немає ні горілого запаху, ні бризок олії в різні боки, ні брудної плити… Нічого цього немає!!! А кабачки виходять смажені, з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

  • Кабачки
  • Сіль
  • Борошно для панірування
  • Рослинна олія для смаження
  • Часник
  • Кріп

Приготування:

Кабачки я ріжу кружечками завтовшки близько 0,5 см. Викладаю їх у миску, злегка посипаю сіллю і перемішую. Залишаю кабачки на 15-20 хвилин, щоб вони пустили сік. Сік, що виділився, з кабачків виливаю.

Беру невеликий поліетиленовий пакет, насипаю в нього трохи борошна і викладаю в пакет кабачки. Тепер злегка струшую пакет, щоб усі кабачки запанірувалися борошном.

Я заздалегідь увімкнула духовку на 240 градусів і поставила на дно духовки величезну сковороду, щоб вона нагрівалася. Тут можна використовувати деко або велику форму для запікання.

Потім виймаю з духовки розігріту сковорідку, наливаю в неї олію так, щоб дно тільки-тільки вкрилося олією, і викладаю кабачки щільно один до одного. Ставлю сковорідку на дно духовки, закриваю на  7 – 8 хвилин. Потім перевертаю кабачки на інший бік і так само смажу ще 5-6 хвилин.

Смажені кабачки я зазвичай прокладаю часником і посипаю зеленню. Часник і зелень нарізаю, поки кабачки смажаться в духовці.

Ось такі гарні, рум’яні, засмажені кабачки з хрусткою скоринкою вийшли. Викладаю їх шарами на тарілку, посипаючи зеленню і часником.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини