Головна Здоров'я Два популярні види продуктів можуть викликати ожиріння печінки

Два популярні види продуктів можуть викликати ожиріння печінки

by admin

Лікар попередив, що пристрасть до їжі, насиченої вуглеводами, що швидко засвоюються, може сприяти ожирінню печінки.

З пояснень лікаря загальної практики випливає, що надто активне споживання деяких продуктів підвищує ризик виникнення жирового гепатозу – патологічного стану, що означає надмірний вміст жиру у тканинах печінки. Особливо небезпечною в цьому плані є любов до продуктів, що містять насичений жир, – популярним в українців ковбаси та сосискам, морозиві, м’ясу, жирним молочним продуктам.

«У любителів їжі, багатої на тваринні жири, розвиток жирового гепатозу проходить на 50 відсотків швидше, ніж у інших», – попередив лікар.

Інший популярний вид продуктів, здатних викликати ожиріння печінки – ті, що насичені «швидкими» рафінованими вуглеводами. Насамперед, це різноманітні ласощі готового виробництва (особливо такі, чий склад містить фруктозу), вироби з білого пшеничного борошна.

«Пацієнти, в раціоні яких переважають випічка, макарони, солодощі та солодкі фрукти, на 33 відсотки частіше страждають на жировий гепатоз», – уточнив терапевт.

Лікар додав, що оздоровленню печінки сприяють продукти з високим рівнем жирних ненасичених кислот – рослинні нерафіновані олії, горіхи, авокадо.

Водночас, наголосив лікар, щоб уникнути ожиріння печінки, важливо не переїдати в принципі – корисними продуктами також.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини