Головна Рецепти Кефір + мука! Навіть не встигають охолонути, так швидко їх змітають зі столу

Кефір + мука! Навіть не встигають охолонути, так швидко їх змітають зі столу

by admin

Пропоную приготувати пишні, м’які вергуни на кефірі. Готуються вони просто і швидко. З невеликої кількості продуктів виходить ціла гірка апетитних вергунів.

Інгредієнти:

  • Кефір теплий 200 мл.
  • Яйце 1 шт.
  • Цукор 60 г
  • Ванілін
  • Сіль дрібка
  • Сода 1/2 ч. л.
  • Борошно 370-380 г
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

До теплого кефіру додаю сіль, цукор і яйце. Добре перемішую виделкою.

Борошно з’єдную з содою і перемішую. Додаю в борошно яєчну суміш. Поки зручно перемішую лопаткою.

Замішую м’яке тісто. Тісто буде злегка липнути до рук, це потрібно для того, щоб вергуни вийшли пишними та м’якими. Накриваю тісто і залишаю на 15 – 20 хвилин.

Для зручності ділю тісто на дві частини. Одну поки що прибираю в пакет. Другу частину розгортаю в корж товщиною 3-4 мм. Якщо тісто липне під час розкочування присипаю його трохи борошном. 

Ділю тісто на ромбики. У кожному ромбику роблю надріз.

І підвертаю один куточок ромба всередину.

Смажу на розпеченій сковороді в достатній кількості олії. На вогні трохи нижче середнього. Обсмажую до золотистого кольору з двох боків.

Викладаю спочатку на паперовий рушник. Виходить ціла гора смачнючих вергунів.

За бажання їх можна обваляти в цукровій пудрі.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини