Головна Рецепти Готую ціле деко! Знамениті Одеські налисники! Найправильніший рецепт, завжди ідеальні!

Готую ціле деко! Знамениті Одеські налисники! Найправильніший рецепт, завжди ідеальні!

by admin

Це мої улюблені налисники! Вони готується як традиційні, але потім ще запікаються з вершковим маслом у духовці, саме тому вони виходять особливо смачними! Розмір у них теж, нестандартний, робляться вони дуже маленькими, 1 млинець зʼїдається за 1 укус.

Інгредієнти:

Для млинців:

  • молоко – 800 мл;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 1,5 ст. л.;
  • сіль – щіпка;
  • борошно – 250 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.;
  • вода – 100 мл.
  • олія – 2 ст.л.

Для начинки:

  • сир – 700 г;
  • родзинки – 100 г;
  • журавлина або сушена вишня – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванільного цукру – 10 г;
  • сіль – щіпка;
  • цедра 1 лимона;
  • цукор – 3 ст. л.

Приготування:

Розбиваємо в миску яйця, висипаємо сіль та цукор, перемішуємо до розчинення піщинок. Вливаємо у суміш 400 мл молока, знову перемішуємо.

Змішуємо борошно з крохмалем, просіюємо сипучі компоненти в суміш яйця та молока, замішуємо тісто. Вливаємо в тісто рештки молока, змішуємо всі інгредієнти.

Додаємо в тісто олію.

Якщо тісто вийшло густим, вливаємо у нього воду, перемішуємо.

Добре розігріваємо сковороду, змащуємо краплею олії. Обсмажуємо млинці класичним способом по 30 секунд з кожного боку.

Для начинки: заливаємо окропом родзинки та журавлину (сушену вишню), даємо так постояти 10 хвилин. У цей час до сиру викладаємо жовтки, заздалегідь відокремлюємо їх від білків.

Висипаємо в сир ванільний та класичний цукор, збиваємо блендером до кремового стану. У білки висипаємо сіль і збиваємо до пишноти.

Акуратно вводимо білки у сир, перемішуємо. Просушуємо на паперовому рушник журавлину (сушену вишню) та родзинки. Висипаємо родзинки, журавлину (сушену вишню) та цедру лимона в сир, перемішуємо.

Ділимо млинець на 4 трикутники, кладемо в кожен по столовій ложці начинки. Згортаємо млинці в рулетики.

Викладаємо налисники у форму для запікання або на деко, застелене пергаментом. Змащуємо кожен налисник рясно топленим вершковим маслом.

Випікаємо при 140 градусах 30-40 хвилин – деко, при 130 градусах 40-50 хвилин у формі для запікання.

Важливо робити налисники не більше жіночого пальчика, оскільки це правильний розмір цієї страви. Виходять соковиті м’які та ніжні налисники.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини