Головна Lifestyle Як компостувати опале листя, щоб не спалювати восени

Як компостувати опале листя, щоб не спалювати восени

by admin

Спалювання листя називають екологічним гріхом. Радимо цієї осені не грішити, опале листя не палити, а використовувати як основу компосту, що стане відмінним добривом.

Подробиці

Альтернативою звичайному спалюванню опалого листя є компостування. Замість того, щоб спалювати листя і завдавати шкоди довкіллю, ви можете використовувати його для виготовлення компосту, який стане корисним добривом для вашого саду або городу.

Звідки взялася ця ідея? Фахівці з екології та екологічні організації діляться цим корисним методом використання опалого листя. Компостування – це природний процес розкладання органічних відходів за допомогою кисню та бактерій у ґрунті. Компост, який утворюється під час цього процесу, містить багато корисних речовин і збагачує ґрунт, роблячи його більш поживним для рослин.

Технологія компостування включає наступні кроки:

  1. Зберіть опале листя різних порід дерев і подрібніть його.
  2. Змішайте подрібнене листя зі землею, гноєм або готовим компостом у співвідношенні 2:1. Ви також можете додати кухонні відходи, скошену траву або азотні добрива.
  3. Утворіть шари не товще 15 см і періодично перемішуйте компост, щоб забезпечити достатній доступ кисню.

Процес компостування має три фази:

  1. Саморозігрів, коли бактерії активно розкладають матеріали.
  2. Розкладання на стійкі речовини, що утворюють гумус.
  3. Дозрівання компосту, коли він стає готовим для використання як добриво.

Компост має бути закладений у ґрунт на глибину 7-10 см. Застосовуючи цей метод, ви не лише використовуєте опале листя ефективно, але і зберігаєте навколишнє середовище.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини