Головна Lifestyle Як екологічно та безпечно позбутися від мурах на грядках

Як екологічно та безпечно позбутися від мурах на грядках

by admin

Мурахи на дачній ділянці завжди були і будуть, але з ними постійно потрібно вести боротьбу. Вони закислюють ґрунт, тож багато городини перестає рости. Невелика колонія мурах не нанесе суттєвої шкоди, але проблема полягає в їх швидкому розповсюдженні. Вони захоплюють все нові і нові грядки.

Як боротися з мурахами

Якщо коротко та без прелюдій, то в магазині можна придбати відповідні засоби. Розсипаєте їх та мурахи йдуть шукати нові місця. Для екологічного та гуманного визволення ділянки можна скористатися народними способами.

Ефективність застосування запахів не завжди виправдана, будемо відверті. Наприклад, кажуть, що мурахи не люблять запах часнику. Питання наступне: а чого ж вони роблять мурашник в грядці з часником? Риторичне питання.

Зрештою, треба пробувати різні засоби. Серед запахів та рослин, які можуть допомогти, варто виділити наступні: кориця,  листя помідорів, полин, петрушка, дика м’ята. Також можна використовувати тютюновий попіл.

Досвідчені дачники рекомендують зробити настій з гноєм та полити ним мурашник. Серед доступних методів — посипати мурашник сіллю.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини