Головна Lifestyle Чому кактус не цвіте і чи можна його «змусити»

Чому кактус не цвіте і чи можна його «змусити»

by admin

Кактуси – ефектні рослини, доглядати за якими під силу навіть квітникарям-початківцям.

Однак часто виникає проблема – кактуси не цвітуть. Адже навіть ті, хто люблять ці сукуленти за їх незвичайний вигляд, все ж таки мріють побачити цвітіння, яке вражає своєю красою.

Подробиці

Чи можна змусити рослину цвісти? Так, таке можливо. І зробити це легше, ніж здається. Але спочатку потрібно розібратися у деяких нюансах.

Особливості, про які потрібно знати обов’язково

По-перше, слід з’ясувати, чи ваш кактус цвіте взагалі. Існують види, які у неволі не цвітуть. Також є види, які цвітуть лише у молодості, інші, навпаки, лише у зрілому віці. Деякі види зацвітають після 20 років життя, інші здатні радувати господаря шикарними квітами щорічно.

Рясним цвітінням відрізняється мамілярія – простий у вирощуванні та рясно квітучий вид кактусів, який можна купити у будь-якому квітковому магазині.

Особливості догляду

Якщо у вас квітучий кактус, то причина відсутності цвітіння криється у догляді. Тут слід згадати про те, що кожна рослина потребує природного середовища проживання. І уважний квітникар повинен імітувати природне середовище максимально точно. Для кактуса це бідний кам’янистий ґрунт, помірне зволоження ґрунту, яке чергується із тривалим періодом посухи. Тобто рослині потрібно організувати пустелю в горщику.

Для цього слід навесні та влітку помірно та регулярно поливати рослину, підгодовувати спеціальними мінеральними добривами. А починаючи з жовтня місяця повністю припинити поливи та підживлення, а горщик поставити у прохолодне місце (12–16 градусів).

Так як у пустелі завжди багато сонця, то вирощувати кактус слід за хорошого освітлення. Навіть взимку його потрібно тримати там, де багато світла. Незважаючи на те, що рослина знаходиться в періоді спокою і всі ростові процеси уповільнюються, сонячне світло дуже важливе для того, щоб до весни з’явилися бутони.

Якщо немає можливості тримати горщик в прохолодному приміщенні, слід поставити його якомога ближче до вікна в кімнаті. Можна навіть ізолювати горщик від теплого повітря із кімнати фольгою або іншим матеріалом. Фольга хороша тим, що відбиває світло з вікна.

Наприкінці лютого кактус можна «розбудити», перенісши його в тепліше приміщення та поливати теплою водою. Коли вже з’являться бутони, поливайте щедріше і кілька разів підгодуйте спеціальним добривом.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини