Головна Lifestyle Чим небезпечно їсти виноград із кісточками

Чим небезпечно їсти виноград із кісточками

by admin

Якщо у вас виникало питання “Чи безпечно їсти виноград із кісточками”, то відповідь треба шукати в перевірених джерелах. Ні в якому разі не ведіться на “страшилки”, що “не їж, бо лоза проросте”.

Подробиці

Науково доведено, що кісточки винограду, якщо їх не розжовувати, не перетравлюються у шлунково-кишковому тракті. Але можуть сприяти посиленню перистальтики (хвилеподібне скорочення стінок порожнистих трубчастих органів, що сприяє просуванню їхнього вмісту до вихідних отворів), діючи схоже до клітковини.

Виноградні кісточки не тільки не є шкідливими, а й корисні навіть. У виноградній кісточці багато вітамінів та рослинних фенольних сполук – дуже сильних антиоксидантів. Щоправда, якщо просто жувати кісточки, ці речовини засвояться не надто добре – набагато корисніше робити настоянки.

Але зауважимо, що їсти виноград  кісточками іноді небезпечно для маленьких дітей. А ще у деяких людей може виникнути алергічна реакція на виноградні кісточки, але це рідкісне явище.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини