Якщо ви раз спробуєте фокачу, ви будете постійно її готувати. Ароматна, смачна, пухка. З маслинами та розмарином вона виходить особлива.
Інгредієнти
Для приготування потрібні наступні компоненти:
- борошно — 3 скл.;
- сухі дріжджі — 1,5 ч.л.;
- тепла вода — 300 мл;
- оливкова олія — 4 ст.л.;
- маслини — 12 шт.;
- розмарин — кілька гілочок;
- сіль — 1 ч.л.;
- цукор — 1,5 ч.л.
Як приготувати
Простіше замішувати тісто в кухонному комбайні. Якщо немає, тоді традиційно в мисці. Потрібно змішати теплу воду та дріжджі, цукор, борошно, сіль, олію. Вимішайте тісто. Воно неповинно липнути до рук.
Змастіть миску оливковою олією, перекладіть в неї вимішане тісто та накрийте рушничком. Поставте в тепле місце на 30 хвилин.
Тепер тісто можна перекласти на лист в неглибоку форму для випікання, яку також треба змастити оливковою олією. Розподіліть тісто руками, а саме кінчиками пальців, залишаючи заглиблення. Залишіть ще на 15 хвилин стояти.
Поки тісто достоює свій час, включіть духовку для нагрівання до 180 градусів. Тісто побризкайте олією, викладіть розрізані оливки. Трохи втопіть їх в тісто, посипте свіжим подрібненим розмарином.
Випікати фокачу потрібно в духовці при температурі 20-25 хвилин. Смачного!