Головна Рецепти «Супер зажарка для борщу»! Моя обовʼязкова заготовка! Заощаджуйте свій час та гроші, готуйте зараз!

«Супер зажарка для борщу»! Моя обовʼязкова заготовка! Заощаджуйте свій час та гроші, готуйте зараз!

by admin

Сьогодні готую дуже смачну зажарку для борщу! З дуже простих і доступних інгредієнтів, за хвилини! Будете задоволені смаком!

Інгредієнти:

  • Цибуля 2 кг
  • Морква 2 кг
  • Буряк 2 кг
  • Перець болгарський 1 кг
  • Олія рослинна 500 мл
  • Томатна паста 800 г
  • Вода 3 л.
  • Стебла петрушки та кропу 200 г
  • Сіль 4 ст. л.
  • Цукор 8 ст. л.
  • Оцет 70% 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений 10 г
  • Лавровий лист 6 шт.

Приготування:

Цибулю нарізаю дрібними кубиками,  моркву і буряк натираю на терці. Болгарський перець у мене заморожений, але також порізаний кусочками.

Обжарюю на пів літри олії цибулю до золотистості, приблизно 20 хвилин.

Просиджую цибулі від олії через сито. Буду обжарювати всі овочі на тій самій олії.

Вливаю ту саму олію на сковорідку та обжарюю до м’якості моркву, приблизно 20 хвилин. Також просиджую від олії через сито.

На сковорідку знову вливаю ту саму олію та обжарюю буряк до м’якості, приблизно 10 хвилин. Також просиджую від олії через сито.

Знову відправляю ту саму олію та обжарюю вже томатну пасту. Коли вона вже дасть запах, то постійно помішуючи, прожарюю ще 1 хвилину.

Забираю з вогню і вливаю 1 л води, знову ставлю на маленький вогонь, постійно помішуючи, доводжу до кип’ятіння.

Вливаю томатну пасту до буряка.

Вкладаю всі інші обжарені овочі і болгарський перець, перемішую. Додаю стебла кропу і петрушки, у мене вони заморожені.

Всипаю 3 ст. л. солі, 6 ст. л. цукру і оцет.

Знову вливаю 1 л. кип’ятку. Всипаю чорний перець та кладу лаврові листочки. Все добре перемішую.

Розливаю у дві каструлі, для зручності, доливаю по пів літра води. Ставлю на маленький вогонь, доводжу до кип’ятіння і тоді тушкую під кришками ще 30 хвилин. Тоді пробую на сіль, додаю за потреби. Досипаю ще цукру, на 1 ст. ложку солі = 1 ст. ложка цукру.

Розливаю ще гаряче одразу по стерилізованих банках, накриваю кришками щільно. Хай смакує!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини