0
Пропоную приготувати пишні, м’які вергуни на кефірі. Готуються вони просто і швидко. З невеликої кількості продуктів виходить ціла гірка апетитних вергунів.
Інгредієнти:
- Кефір теплий 200 мл.
- Яйце 1 шт.
- Цукор 60 г
- Ванілін
- Сіль дрібка
- Сода 1/2 ч. л.
- Борошно 370-380 г
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
До теплого кефіру додаю сіль, цукор і яйце. Добре перемішую виделкою.
Борошно з’єдную з содою і перемішую. Додаю в борошно яєчну суміш. Поки зручно перемішую лопаткою.
Замішую м’яке тісто. Тісто буде злегка липнути до рук, це потрібно для того, щоб вергуни вийшли пишними та м’якими. Накриваю тісто і залишаю на 15 – 20 хвилин.
Для зручності ділю тісто на дві частини. Одну поки що прибираю в пакет. Другу частину розгортаю в корж товщиною 3-4 мм. Якщо тісто липне під час розкочування присипаю його трохи борошном.
Ділю тісто на ромбики. У кожному ромбику роблю надріз.
І підвертаю один куточок ромба всередину.
Смажу на розпеченій сковороді в достатній кількості олії. На вогні трохи нижче середнього. Обсмажую до золотистого кольору з двох боків.
Викладаю спочатку на паперовий рушник. Виходить ціла гора смачнючих вергунів.