Головна Lifestyle Коли треба збирати цибулю з грядки — не пропустіть момент

Коли треба збирати цибулю з грядки — не пропустіть момент

by admin

Цибуля дозріває через 3-4 місяці після висаджування. В середині літа починається збір врожаю. Потрібно знати ознаки готовності цибулі, щоб вчасно її дістати з грядки. Найперше звертають увагу на зелене пір’я. Воно починає лягати на грядку, тож це найкраща ознака того, що прийшов час збирати врожай цибулі.

Важливі деталі

Працювати на грядці з цибулю краще в сонячну та теплу погоду. В дощові дні цього не роблять. Підкопуйте цибулю вилами або лопатою разом з землею, але не тягніть коренеплід з землі.

Після викопування цибулю треба провітрити. Розкладіть її на грядку або поруч на газон. Ігнорувати етап провітрювання забороняється, бо це запобігання шийкової гнилі. Якщо повноцінно не провітрити цибулини, вони не будуть зберігатися.

Добре, якщо випало кілька сонячних днів. Залишіть просушуватися на 1-2 доби. А потім вже перекладіть на досушування в приміщення з вентиляцією та температурою не нижче +25 градусів. Веранда або сарай є ідеальним варіантом.

Висушену цибулю переберіть Залишіть на зберігання виключно міцні, здорові та рівні екземпляри без ознак псування. Хвостики треба вкоротити до 5 см. Більше не відрізайте, бо це погано для подальшого тривалого зберігання. Якщо сухе бадилля довге, то можна заплести в коси та підвісити. Такий спосіб також добре підходить для зберігання.

Вчасний збір цибулі та правильна підготовки до зберігання — гарантія, що ваш врожай буде радувати вас не лише влітку, але й восени та зимою.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини