Добридень! Це щось середнє між паштетом та рієтом. Але ближче до рієту. Закуска виходить чудова, але дуже гарна і просто як намазка для бутерброду.
Час приготування – хвилин 10. А потім треба буде почекати, коли рієт охолоне в холодильнику, бо подають його холодним – теплим він не такий добрий.
Інгредієнти:
- Риба солона та копчена
- Каперси
- Кріп, сіль, перець, лимонний чи лаймовий сік
- Вершкове масло, йогурт без добавок, майонез
- Вода
Приготування:
У сковорідку налити трохи води, підсолити її, поперчити і додати трохи соку лимона або лайма.
Коли вода закипить, покласти рибу шкірою донизу в сковороду, накрити кришкою і залишити на термін від 5 хвилин до 10, залежно від товщини філе риби. Усередині вона повинна залишитися рожевою, не провареною до кінця.
У той час, поки готується риба, можна підготувати решту компонентів.
Для цього подрібнити копчену “червону” рибу. Підійде будь-яка – горбуша, форель, голець, сьомга. Головне – прибрати кісточки. Разом з рибою подрібнити каперси та кріп.
Подрібнені компоненти прибрати в ємність, де все згодом перемішається. Це копчена риба, каперси, кріп, вершкове масло, яке попередньо треба дістати з холодильника, щоб воно прогрілося до кімнатної температури, йогурт без добавок (він же – грецький йогурт) та трохи майонезу.
Коли риба зварилася, зняти з неї шкіру і відправити до решти компонентів.
Готову рибу розім’яти виделкою, всю масу посолити і поперчити, додати ще трохи лимонного або лаймового соку (не переборщіть!), Розмішати в однорідну масу. Можна накрити харчовою плівкою і так відправити в холодильник застигати, а можна розкласти по порційним формам, також накрити харчовою плівкою і охолодити.
Подавати краще на грінках. Хрускіт хліба у поєднанні з ніжним рієтом – це чудово, на мій погляд. Якщо ліньки підсушувати або смажити хліб, то підійде і просто батон. Але на хрумкому хлібі смачніше, як на мене