Сьогодні хочу поділитися рецептом котлет, які стали нашими улюбленими. Котлети виходять дуже смачними, апетитними, а головне що не потрібно довго стояти біля плити. Майже завжди готую таким способом. Цей рецепт для мене просто знахідка!
Інгредієнти:
- Фарш – 800 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Вівсяні пластівці – 2 ст. л.
- Сухий часник – 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець мелений за смаком
Приготування:
Перекладаю фарш в миску, додаю за смаком сіль, перець, сухий часник, цибулю, натерту на крупній тертці, вівсяні пластівці та сметану.
Фарш ретельно перемішую і добре відбиваю. Потім накриваю харчовою плівкою і залишаю на 30 хвилин. За цей час вівсяні пластівці трохи набухнуть і вберуть зайву рідину.
Далі змочую руки холодною водою та формую котлети, які одразу викладаю на деко. Форму котлет можна робити абсолютно будь-яку, хоч круглу, хоч овальну. Котлети в сухарях я не обвалюю, мені так подобається більше. Хоча за бажанням можна обваляти котлети в сухарях, якщо ви так більше любите.
Відправляю деко з підготовленими котлетами в духовку, розігріту до 180 градусів на 20 хвилин.
Через 20 хвилин додаю в деко півсклянки гарячої води. Ставлю в духовку ще на 20 – 30 хвилин до красивої рум’яної скоринки.
Виймаю деко з духовки. Готові котлети перекладаю на тарілку і можна подавати до столу. Аромат стоїть приголомшливий. Котлети виходять дуже смачні ароматні та дуже красиві!