Головна Lifestyle Південноамериканська томатна міль вже в Україні: як боротися

Південноамериканська томатна міль вже в Україні: як боротися

by admin

Міграція шкідників, про яких не чули ще наші бабусі та дідусі, триває. Наприклад, в моєму ще дитинстві ніколи не було такої навали слимаків, як зараз. Вони просто всюди та нищать все, на своєму шляху. А тепер садівникам та городникам потрібно знати, про ще одну небезпеку. Це південноамериканська міль, яка нищить томатні кущі та врожай.

Що це за шкідник

Ця міль активно відкладає яйця в рослину. Личинки прогризають потім ходи в стеблах, пагонах, листі, плодах. Зовнішній вигляд томатів суттєво псується. Рослина припиняє розвиток, оскільки вона пошкоджена. Щоб розуміти масштаби, то ця томатна міль може стати причиною втрати всього врожаю. За сезон міль може пройти цикл розмноження в 12 поколінь.

Як боротися

Якщо помічено ураження, такі рослини просто потрібно видаляти з насаджень та спалювати. Найчастіше міль відкладає яйця в середнє і верхнє листя рослин. Боротися зі шкідником важко, але можливо.

Можна використовувати ловушки для зменшення кількості популяції на ділянці. Такі як для комарів. Також рекомендується використання інсектицидів, хоча до деяких міль резистентна. Можна спробувати «Верімарк» і «Ексірель» від торгової марки FMC. Серед варіантів препаратів ще є Cyazypyr, який бореться й з іншими шкідниками.

Спостерігайте за посадками, оглядайте їх та не забувайте обробляти від шкідників завчасно. Це дасть можливість зберегти рослини та виростити здоровий врожай.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини