Це найкращий рецепт тіста для пиріжків, який я пробувала! А начинка в них не зовсім звичайна, але неймовірно смачна, не суха. Робити тісто – все змішала і готово! І в мене є свій секретний інгредієнт, завдяки якому тісто виходить просто повітряне.
Інгредієнти:
Тісто:
- Мінеральна вода з газом – 300 гр.
- Рослинна олія – 80 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Борошно – 500 – 550 гр.
Начинка:
- Цибуля – 200 гр. (2 шт.)
- Морква – 200 гр. (1 – 2 шт.)
- Квасоля в томаті консервована – 1 банка (400 гр.)
- Сіль, перець за смаком
- Рослинна олія – 5 ст. л.
- Вершкове масло – 30 гр.
Приготування:
Тісто:
Виливаю в миску мінеральну газовану воду кімнатної температури, додаю олію, сіль, цукор і розмішую.
Висипаю сюди просіяне борошно, сухі дріжджі та замішую тісто, спочатку лопаткою, а потім рукою. Я його вимішувала хвилин 5.
Щоб тісто швидше підійшло, миску з тістом накриваю кришкою і ставлю зверху на каструлю з теплою водою. У мене тісто підійшло за півгодини.
Начинка:
На суміші вершкового масла та рослинної олії обсмажую дрібно нарізану цибулю і моркву, терту на крупній тертці. Тепер викладаю сюди баночку консервованої квасолі в томаті разом із соком.
Товкачем для товчіння давлю квасолю. Домагатися, щоб уся квасоля перетворилася на пюре необов’язково. Тепер солю, перчу за смаком і начинка готова!
Ну, і подивіться, як чудово підійшло тісто.
Викладаю його на стіл, припорошений борошном, обминаю, ділю на порційні шматочки і ліплю пиріжки.
Зазвичай я відразу розгортаю коржі, потім викладаю на них начинку, а вже потім формую пиріжки.
Смажу пиріжки на достатній кількості добре розігрітої рослинної олії до золотистого кольору з обох боків.
Як бачите, тісто на очах збільшується в об’ємі та пузириться.
Готові пиріжки викладаю на тарілку, застелену паперовим рушником. Але хочу зауважити, що це тісто не сильно тягне олію зі сковороди. І ось така смакота вийшла!