Головна Здоров'я Експерти спростували п’ять найбільш популярних міфів про домашнє відбілювання зубів

Експерти спростували п’ять найбільш популярних міфів про домашнє відбілювання зубів

by admin

Фахівці розповіли про п’ять головних міфів, пов’язаних з відбілюванням зубів. Насправді, цю процедуру не можна назвати простою.

Деякі люди вважають, що відбілювання зубів у стоматолога і відбілювання вдома нічим не відрізняються. Однак стоматолог повністю контролює процес: він перевірить зуби на наявність карієсу, тріщин, особливостей емалі. Під час самої процедури використовуються спеціальні інструменти і матеріали. Вдома нічого цього немає.

Вважається, що вибілювати зуби можна без попередньої консультації з фахівцем. Однак стоматологи підкреслюють, що відбілювання повинно відбуватися на повністю очищену емаль, а не на зубний наліт або камені.

Ще одна помилка полягає в тому, що набори для безпечного відбілювання зубів не викликають побічних ефектів. Найчастіше продаються смужки і капи з відбілюючим гелем. Смужки цілком нешкідливі, але і вони мають недолік — часте застосування може негативно позначитися на стані емалі, вона стане дуже чутливою. Те ж саме стосується відбілюючих паст.

У багатьох є переконання, що домашні засоби зроблять зуби світлішими на 10-12 тонів. При цьому реальний рівень освітлення може бути набагато скромніше, і залежить він від кольору емалі. Фахівці закликають не вірити рекламі.

Нарешті, багато хто думає, що ефект від відбілювання збережеться назавжди. Однак якщо ефект від домашнього відбілювання і буде, то він може дуже швидко пройти, якщо не стежити за гігієною зубів. Те ж саме стосується професійного відбілювання.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини