Головна Lifestyle Селера: як сіяти й доглядати

Селера: як сіяти й доглядати

by admin

Селера має безліч корисних властивостей для здоров’я людини. Вона лідер серед вітамінної зелені. З неї готують смачні й корисні страви, у селері дуже мало калорій, тому її постійно додають у меню здорового харчування. Її можна виростити самостійно. Як висівати, читайте у подробицях.

Подробиці

Підготуйте насіння й знайдіть посудини, куди будете висівати. Бажано замочити насіння у марганцевому розчині на 45 хвилин, щоб знезаразити, але це необов’язково. Просушіть насіння після замочування. Візьміть універсальний ґрунт, зволожте його перед тим, як будете сіяти.

Рівномірно розподіліть насіння по поверхні, не присипаючи. Накрийте контейнер плівкою чи пакетом, щоб створити парниковий ефект. Поставте у тепле місце, щоб температура була не нижчою 25 градусів. Коли розсада зійде, плівку потрібно зняти й перенести контейнери у більш прохолодне, але світле  місце, де температура буде 18-20 градусів.

Селера дуже любить сонячне світло, якщо його не вистачатиме, то розсада буде тягнутися вгору. Поливайте в міру висихання. Через півтора місяця можна її пікірувати. За тиждень до висаджування у відкритий ґрунт її треба загартовувати. Виносьте розсаду на 2-3 години на вулицю.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини