Один із варіантів швидких ласощів до чаю без використання духовки. Готуємо солодкі трубочки, смажені на сковороді. Тісто готується на олійній основі, виходить кремовим та пишним. Якщо хочете отримати м’які трубочки, на сковорідку нанесіть товстіший шар тіста. Для хрустких трубочок тісто має бути тонким, і смажитися на повільному вогні, щоб випаровувалась волога. Пласт тіста обов’язково згортається відразу після смаження, тому що через час трубочки будуть ламатися. Такі трубочки подобаються не лише дітям, а й дорослим. За бажання їх можна наповнити будь-якою начинкою, наприклад, вареним згущеним молоком.
Інгредієнти:
- Яйце куряче 3 шт
- Цукор 100 г
- Молоко 120 г
- Вершкове масло 100 г
- Борошно 200 г
- Ванілін 1 щіпка
Приготування:
У глибоку ємність вбийте яйця, додайте цукор.
Яйця з цукром збивайте міксером протягом 5 хвилин в однорідну пишну суміш із густою піною зверху.
Після цього додайте м’яке вершкове масло, суміш ще раз збийте міксером до повного розчинення масла.
Відразу влийте молоко кімнатної температури.
Борошно просійте, додайте до основного складу невеликими порціями. Для аромату додайте трохи ваніліну.
Замісіть пишне в міру густе тісто. Тісто має нагадувати кремову масу.
Сковорідку розігрійте на плиті. На суху гарячу поверхню викладіть половину столової ложки тіста, швидко розподіляючи його по поверхні тонким шаром.
Смажте вироби на невеликому вогні буквально по пів хвилини з кожного боку.
Після смаження коржики відразу згорніть у трубочки, інакше потім вони будуть ламатися.
У такий спосіб посмажте всі екземпляри. Складіть їх на тарілку, присипте цукровою пудрою.
Подайте трубочки на стіл до чаю, кави чи молока.
Смачного!