Якщо ви ламаєте голову, яку закуску зробити. То ось перевірена роками ідея. Проста, смачна та ефектна страва на новорічний стіл.
Подробиці
Для 6 “мандарин” візьміть:
- 150 г курячого вареного філе
- 2 варених яйця
- 100 г твердого сиру
- 50 г майонезу
- 1-2 зубчики часнику
- сіль та перець на смак ⠀
- 3 варені моркви
Куряче філе нарізаємо дрібними кубиками. Сир, яйця та моркву натираємо на дрібній тертці. У глибокій мисці поєднуємо філе, яйця та сир.
Додаємо майонез або натуральний йогурт, якщо ви не вживаєте майонез навіть на свято, подрібнений часник, спеції та перемішуємо до однорідної маси.
Формуємо 6 однакових кульок.На харчову плівку кладемо трохи моркви та формуємо тонкий млинець.
У середину цього млинця кладемо начинку і загортаємо у кульку так, щоб начинка не виглядала.
Прикрашаємо «мандаринки» за бажанням і подаємо до столу.
Порада: щоб не варити моркву декілька годин, її можна очистити, зав’язати в пакеті і відправити в мікрохвильовку при максимальній потужності на 5 хвилин, перевернути і відправити ще на 5 хвилин. Дати охолонути і морква готова для страви.