Головна Здоров'я “Зламує організм”: у чому шкода улюбленої багатьма ранкової каші

“Зламує організм”: у чому шкода улюбленої багатьма ранкової каші

by admin

Лікарі розповіли, яка каша корисна для здоров’я, а від якої краще відмовитися або їсти якомога рідше. Своєю думкою поділилися два спеціалісти.

Як заявила кандидат медичних наук спортивний лікар,  існують дані, що вживання перлової каші перешкоджає старінню клітин.

“У складі перлової крупи міститься лізин, який бере участь у виробленні колагену, а він, у свою чергу, уповільнює процес появи вікових зморшок”, – пояснила лікарка.

Лікар-дієтолог доктор медичних наук, професор розповів, що вважає найкориснішими перлову та гречану каші. При цьому перлова каша, на думку фахівця, більш приваблива взимку, оскільки особливо поживна і “підтримує сурфактантний комплекс, не даючи захворіти”. Також фахівець відзначив користь каші з гарбузом, у тому числі при схудненні.

“А ось геркулесова та манна каші захаращують організм. У тій же гречаній в 10 разів більше мікроелементів, ніж у геркулесі. Остання, крім іншого, не дає засвоюватися фітиновій кислоті”, – наголосив професор.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини