Головна Здоров'я Заняття спортом допоможуть зменшити ризик деменції

Заняття спортом допоможуть зменшити ризик деменції

by admin

Підтримка гарної спортивної форми скорочує ймовірність розвитку старечого недоумства на третину. До такого висновку прийшли вчені з Washington VA Medical Center в США.

Зберігайте хорошу спортивну форму в середньому віці, щоб зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера на третину. Навіть невелике зміцнення здоров’я серця і легенів дуже позитивно позначається на загальному стані людини.

Американські вчені провели аналіз за участю 649 605 чоловік із середнім віком в 61 рік. Ті, хто мав найкращі спортивні показники на 33% рідше стикалися зі старечим недоумством, в порівнянні з тими, хто мав найгіршу спортивну форму.

Автори дослідження називають отримані результати дуже вражаючими і багатообіцяючими. Особливо на тлі стрімкого поширення різних форм деменції по планеті, що пов’язано зі збільшенням середньої тривалості життя.

Також, на жаль, до цих пір у медицини немає ніяких засобів, які допомагали б не тільки виліковувати, але хоча б припиняти прогресування хвороби Альцгеймера. Всі методи спрямовані тільки на боротьбу з проявом її симптомів. Наприклад, при підвищеній ажитації пацієнта можуть заспокоїти таблетками.

Тим більше дивовижним виглядає підсумок цього спостереження, який показує простий і ефективний спосіб знизити ризик розвитку старечого недоумства. Відзначимо, що регулярні заняття спортом йдуть на користь всім аспектам здоров’я в цілому, включаючи зміцнення серцево-судинної системи і захист від раку. А хвороби серця і пухлини відносяться до числа найбільш поширених причин смертності на нашій планеті.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини