Головна Здоров'я Які фрукти та ягоди корисно їсти для здоров’я очей

Які фрукти та ягоди корисно їсти для здоров’я очей

by admin

Експерти очної клініки Лондона (Eye Clinic London) рекомендують включити в свій раціон ряд плодів.

Цитрусові

В апельсинах, грейпфрутах та інших цитрусових є вітамін C. Він допомагає організму формувати і підтримувати сполучну тканину, в тому числі колаген, що міститься в рогівці ока. Вітамін С також підтримує здоров’я кровоносних судин очей.

Ягода

Полуниця, Журавлина, ожина і чорниця – відмінні суперпродукти для здоров’я очей. Вони багаті вітамінами і мінералами. Антиоксиданти, присутні в більшості ягід, допомагають запобігти сухості очей, можуть знизити ризик розвитку вікової дегенерації жовтої плями.

Банани

У них багато калію, який також корисний для зору. Особливо цей макроелемент важливий для боротьби з сухістю очей. Він є одним з важливих компонентів, з яких складається слізна плівка, і допомагає підтримувати її оптимальну товщину. Ще в бананах є вітамін А, який захищає рогівку.

Манго і папая

Їх ключовими поживними речовинами є антиоксиданти лютеїн і зеаксантин. Вони мають масу корисних властивостей і, в тому числі, сприяють захисту очей від ультрафіолету і шкідливого синього світла.

Джерело womanlife.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини