Головна Здоров'я Яйця на сніданок підвищують ризик утворення тромбів

Яйця на сніданок підвищують ризик утворення тромбів

by admin

При регулярному вживанні яєць на сніданок підвищується ризик утворення тромбів. До такого висновку прийшли американські медики з клівлендської клініки штату Огайо, провівши відповідне дослідження.

Як пояснили медики, утворенню тромбів сприяє холін, наявний у складі яєць і м’яса. Це поживна речовина, яка навіть продається у вигляді БАДів.

Дана органічна сполука підтримує багато функцій організму, в тому числі позитивно позначається на зростанні клітин і обміні речовин. Однак у високих концентраціях холін стає небезпечним.

За припущеннями лікарів, при надходженні в організм цієї речовини кишкові бактерії починають активно взаємодіяти з нею.

Під час цього процесу утворюється з’єднання ТМАО, яке призводить до злипання тромбоцитів. Згідно з результатами дослідження, його рівень в плазмі крові добровольців збільшився приблизно в 10 разів від вихідного.

Один з авторів роботи Стенлі Л. Хейзен попередив, що добавок з холіном слід уникати, якщо тільки вони не були прописані після обстеження в лікарні.

Джерело woman24.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини