Головна Здоров'я Вуглеводи проти жиру: 5 вуглеводних продуктів, які можуть зменшити живіт

Вуглеводи проти жиру: 5 вуглеводних продуктів, які можуть зменшити живіт

by admin

Вуглеводи часто розглядаються як винуватці зайвої ваги, але вчені констатують: вибір правильних вуглеводних продуктів допомагає не накопичувати жир.

У першу чергу, лікарі рекомендують прагнути до зменшення в раціоні простих вуглеводів, які містяться в оброблених харчових продуктах, солодощах, солодких напоях, і мають властивість різко підвищувати рівень цукру в крові. Водночас фахівці зазначають:

«Коли вуглеводи одержують із цілісних продуктів, що є частиною збалансованого та здорового харчування, вони можуть допомагати контролювати вагу і навіть здатні зменшити живіт».

Дієтологи рекомендують включати до раціону п’ять вуглеводних продуктів, які сприяють збереженню стрункості, перешкоджають накопиченню надлишків жиру на животі.

Цільнозерновий хліб. Білий хліб виготовляється з рафінованого борошна, яке практично повністю позбавлене поживних властивостей пшеничного зерна. Експерти рекомендують вживати в їжу цільнозерновий хліб – він містить клітковину, яка захищає від переїдання, зменшує всмоктування цукру та холестерину в кров. Якщо цей вуглеводний продукт доповнити пісними білками (яєчним, у вигляді м’яса), то таке поєднання забезпечить дуже довге насичення, і це дозволить скоротити загальну калорійність добового меню.

Морква. Сира морква багата на розчинну клітковину – це поживна речовина уповільнює травлення, викликаючи тривале почуття ситості і допомагаючи організму краще контролювати рівень цукру в крові. Згідно з дослідженням, споживання 10 г розчинної клітковини на день може зменшити жир на животі більш ніж на 3 відсотки.

Ферментовані продукти. Чайний гриб, кімчі, тофу, квашені овочі – все це вуглеводні продукти, які містять пребіотики, компоненти їжі, які не засвоюються верхніми відділами шлунково-кишкового тракту, але ферментуються мікрофлорою товстого кишечника, стимулюють її розвиток. Здорова кишкова мікрофлора асоціюється з нижчим ризиком відкладення жиру на животі та кращим співвідношенням кола стегон та талії.

Грецький йогурт. Цей продукт містить 10 г вуглеводів в одній порції – майже стільки ж, скільки коров’яче молоко. Тим не менш, він містить більше білка, що ефективніше забезпечує ситість, зберігаючи при цьому низький рівень жиру на животі.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини