Головна Здоров'я Вчені з’ясували, які продукти допоможуть легко засипати

Вчені з’ясували, які продукти допоможуть легко засипати

by admin

Хороший сон важливий для здоров’я, оскільки він знижує ризик розвитку хронічних захворювань, збереже здоров’я мозку і зміцнить імунітет. Лікарі рекомендують 7-9 годин безперервного сну щоночі. Є багато стратегій, які використовують для гарного сну, в тому числі зміна раціону, вживання певних продуктів і напоїв.

Страви з індички багаті білком, вітамінами і мінералами рибофлавіном, фосфором і селеном. Також індичка містить амінокислоту триптофан, яка збільшує вироблення мелатоніну. Крім того, білок може підвищувати втому. Дослідження показали, що споживання помірної кількості білка перед сном пов’язане з кращою якістю сну і з меншою кількістю пробуджень вночі.

Ромашковий чай корисний для здоров’я і сну. Він містить апігенін – цей антиоксидант зв’язується з певними рецепторами в мозку, які сприяють сонливості і зменшують безсоння. Дослідження за участю 34 осіб показало, що ті, хто вживав 270 мг екстракту ромашки два рази на день протягом 28 днів, засипали на чверть години швидше і менше прокидалися ночами в порівнянні з тими, хто не вживав екстракт. У тих, хто пив ромашковий чай, також було менше симптомів депресії, яка зазвичай пов’язана з проблемами зі сном.

Ківі може принести користь травній системі, знизити рівень холестерину і зробити засинання легше. У ході 4-тижневого дослідження 24 людини споживали два ківі за годину до сну. Учасники засипали на 42% швидше, ніж коли вони нічого не їли перед сном. Крім того, їх здатність спати всю ніч без пробудження покращилася на 5%, а загальний час сну збільшився на 13%.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини