Головна Здоров'я Вчені розповіли про користь сала для здоров’я та схуднення

Вчені розповіли про користь сала для здоров’я та схуднення

by admin

Натуральне сало володіє великим потенціалом користі для зміцнення здоров’я і схуднення, – про це розповіли німецькі вчені з Інституту здоров’я в Дрездені.

Багато хто вважає сало шкідливим через вміст тваринного жиру, холестерину. Однак вчені розповіли, що цей продукт досить легко засвоюється організмом і містить дуже велику кількість корисних натуральних речовин. Свіже сало містить цінні жирні кислоти – лінолеву і арахідонову: вони важливі для нормальної роботи мозку і нервової системи, захищають нейрони від дегенеративних процесів, а також сприяють загальному хорошому здоров’ю, зміцнюючи імунітет.

Хоча сало дійсно містить холестерин, його кількість аж ніяк не критична – наприклад, яловича печінка містить його в чотири рази більше. Крім того до складу сала входить особлива речовина холін, нівелює негативний ефект холестерину і захищає стінки кровоносних судин від налипання бляшок від сала не буде.

“Щоб від сала було більше користі, ніж шкоди, не потрібно його смажити, особливо в олії”, – цитує вчених.

Ще одна хороша новина: сало не сприяє набору ваги. Ожиріння найчастіше відбувається через надлишок в харчуванні вуглеводів, а не жирів, заявили дослідники.

Що стосується сала, його вживання сприяє тривалому насиченню – в цій якості воно однозначно корисно для тих, хто прагне до схуднення.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини