Головна Здоров'я Вчені назвали захворювання, яке підвищує ризик хвороби Альцгеймера в 11 разів

Вчені назвали захворювання, яке підвищує ризик хвороби Альцгеймера в 11 разів

by admin

Хвороба Альцгеймера залишається серйозною медичною проблемою у всьому світі. Фактори ризику цього стану добре відомі, але нові дослідження виявляють безліч інших елементів, що впливають на неврологічне здоров’я.

Так згідно південнокорейському дослідженню, метаболічний синдром може збільшити ймовірність хвороби Альцгеймера в 11 разів.

“Метаболічний синдром був пов’язаний з хворобою Альцгеймера, але не з судинною деменцією. У пацієнтів з метаболічним синдромом ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера в 11,48 разів вище, ніж у пацієнтів без метаболічного синдрому”, – розповідає де Хен Чжон, один з авторів дослідження.

Судинна деменція була пов’язана лише з кількома факторами ризику, які могли вплинути на стан судин, а не на метаболічний синдром. Вчені припустили, що зв’язок між метаболічним синдромом і деменцією буде варіюватися в залежності від типу деменції.

Для свого дослідження команда проаналізувала дані вибірки з більш ніж 84 тис. осіб у віці 60 років і старше. Вчені класифікували учасників залежно від типу деменції. Після цього була використана логістична модель для аналізу взаємозв’язку між формами деменції і метаболічним синдромом.

Джерело womanlife.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини