Головна Здоров'я Про небезпеку домішок у водопровідній воді попередив експерт

Про небезпеку домішок у водопровідній воді попередив експерт

by admin

В деяких містах комунальні служби для очищення води використовують надмірну кількість сполук хлору.

Але для дітей її краще очищати. “Для дітей воду краще фільтрувати, тому що вода хлорується, і якісь слідові концентрації хлорорганічних сполук є. Це канцерогени, які мають властивість накопичуватися, їх дуже складно виводити з організму. Ніякі інші способи – кип’ятіння, відстоювання – не очищають від них. Краще найпростіший пристрій глечика типу мати вдома хоча б для дітей”, – пояснив фахівець.

Вода, яка утворює накип, містить так звані солі жорсткості – з’єднання кальцію і магнію. Вони в цілому нешкідливі для організму, пояснив лікар.

Каламутна суспензія, яка може спостерігатися в склянці води, якщо її набрати з-під крана, найчастіше складається з розчинених у воді газів і швидко випаровується, після чого вода знову стає прозорою.

Експерт нагадує, що для приготування страв і напоїв найкраще використовувати воду з мінімальною кількістю солей. Тому в кулінарії цінується чиста джерельна або тала вода.

Джерело storinka.com.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини