Головна Здоров'я Причина, через яку їжа прилипає до антипригарних сковорідок

Причина, через яку їжа прилипає до антипригарних сковорідок

by admin

При покупці нової сковорідки з антипригарним покриттям з’являється відчуття, що проблема з прилипанням їжі під час смаження залишається в минулому. Однак дуже часто очікування розходяться з реальністю і їжа все також прилипає, але вже до нової сковорідці.

Чому так відбувається вирішили розібратися вчені. Вони визначили, що при приготуванні їжі на сковорідці відбувається дуже цікаве явище, яке називається термокапілярна конвекція. Йдеться про занадто високу температуру в центрі сковороди, яка призводить до швидкого вигорання олії.

Через це дослідники радять готувати їжу на середньому вогні, а також вибирати сковорідки з товстим дном. Для уникнення вигорання олії потрібно ретельно перемішувати їжу під час смаження.

Джерело woman24.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини