Головна Здоров'я Перераховано найбільш шкідливі продукти після 40 років

Перераховано найбільш шкідливі продукти після 40 років

by admin

Коли вікова відмітка перевалює за цифру 40, починають «вилазити» різні проблеми зі здоров’ям, яких раніше, начебто, і не було. Деякі помічають, що частіше починають боліти суглоби, іншим стає складніше скинути зайві пару кілограмів. Однак експерти запевняють, що не останню роль у старінні відіграє те, що ми їмо. Наприклад, щоб “загальмувати” час, після 40 років варто виключити зі свого раціону певні продукти.

В першу чергу варто відмовитися від порційної розчинної кави з вершками. За словами фахівців, такий напій містить алюмосилікат натрію, який також додають в миючі засоби, щоб продукт не злежувався. Було встановлено, що ця речовина викликає подразнення шкіри, очей і дихальних шляхів. Крім того, в подібній каві є гідрогенізована рослинна олія, яка збільшує в крові кількість шкідливих для серця насичених жирів.

Іншим ворогом молодості називають газовану воду, регулярне вживання якої пов’язують з серцевими захворюваннями. Крім того, подібні напої збільшують ризик розвитку подагри на 75%.

Ще одними ласощами, від яких краще відмовитися, є дієтичні батончики. Самі по собі вони не шкідливі, проте більшість містить масу непотрібних інгредієнтів, таких як штучні підсолоджувачі і пальмову олію, попередили дієтологи.

Крім того, варто відмовитися від фруктового соку через високий вміст в ньому глюкози. За словами вчених, вона є однією з головних причин формування абдомінального жиру, який може викликати метаболічні захворювання.

Серед інших шкідливих продуктів медики називають мафіни і кекси через високу кількість цукру, бекон і хот-доги через вміст канцерогенних нітратів, велика кількість вершкового масла, а також білий хліб і макарони, позбавлені здорової клітковини.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини