Головна Здоров'я П’ять вправ допомагають людям похилого віку зберігати хороше здоров’я

П’ять вправ допомагають людям похилого віку зберігати хороше здоров’я

by admin

Фізичні вправи дуже важливі для людей віком від 50 років, у тому числі для збереження хорошого здоров’я їм слід частіше ходити пішки.

Фізично з віком людина схильна сповільнюватися і стає дедалі малорухливою. Подібна тенденція, у свою чергу, може бути пов’язана з різними проблемами – наприклад, артритом, остеопорозом, болями у спині та колінах, надмірною вагою. Але вчені наголошують, що людям потрібно вести активний спосіб життя, стаючи старшим – після 40 і 50 років фізичні вправи, рух, спорт мають бути обов’язковими, якщо ставити за мету збереження гарного здоров’я. Що стосується людей похилого віку, то дослідники виділяють п’ять вправ, які допомагають залишатися у формі і підтримувати хороше самопочуття.

Йога. Наявні дані кажуть, що йога може бути дуже корисною як для збереження фізичного і психічного благополуччя в літньому віці. Представляючи собою вправи з низьким рівнем впливу, вона в той же час добре допомагає людям похилого віку покращити м’язову силу, рухливість, рівновагу і гнучкість, які необхідні для підтримки здоров’я і бадьорості протягом усього життя.

Вправи з еспандерами. Літнім людям добре підходять еспандери у вигляді еластичних стрічок, що є смужками гуми, які зручні тим, що використовувати їх можна практично будь-де. Вправи зі стрічкою дозволяють зміцнити корпус, стабілізувати м’язи, покращити поставу, рухливість та рівновагу.

Аквааеробіка. Вправи у воді можуть бути дуже корисними для покращення сили, гнучкості, витривалості, балансу та спритності. Їхня важлива перевага – підходять людям, які борються з артритом або будь-якою іншою проблемою суглобів.

Силові вправи. Вони сприяють збільшенню м’язової сили, м’язової маси та щільності кісток, допомагають контролювати вагу, прискорюють обмін речовин.

Ходьба. Заслужено вважається одним з найкращих видів вправ, які можуть допомогти у втраті ваги, зміцненні кісток та м’язів, підвищенні імунітету. Також завдяки пішим прогулянкам бадьорим кроком знижується схильність до болю в суглобах, до того ж організм заряджається енергією – все це в результаті допомагає запобігти серцевим захворюванням, гіпертонії та проблемам з рівнем цукру в крові.

Що важливо. Літнім людям слід уникати важких тренувань, в ідеалі їм варто займатися під керівництвом фітнес-тренера. Але в будь-якому випадку, якщо літня людина не тренувалася тривалий час, приступати до навантажень їй слід обережно і поступово нарощувати. Якщо якась вправа викликає біль, дискомфорт, потрібно припинити його виконувати, повідомити про це лікаря.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини