Головна Здоров'я Ожиріння після 60 років загрожує проблемами із фертильністю

Ожиріння після 60 років загрожує проблемами із фертильністю

by admin

Чоловіки старше 60 років, що страждають від ожиріння, має знижену кількість сперматозоїдів, порівняно з їх більш стрункими ровесниками. Такого висновку дійшли вчені з Університету Юти.

Наявність великих обсягів зайвої ваги після 60 скорочує кількість сперматозоїдів, як показало дослідження американських вчених. Вони оцінили 44 000 клітин з яєчок, залучених у виробництво сперматозоїдів, у 8 чоловіків віком від 60 до 72 років, а також ще у чотирьох представників молодшої вікової групи трохи старше 20.

Більш дорослі чоловіки зі здоровою вагою продемонстрували лише незначне скорочення своєї здатності виробляти сперматозоїди, порівняно з молодими чоловіками. А ось у чоловіків із ожирінням виявилася дуже обмежена здатність продовжувати виробництво здорових статевих клітин.

Автори дослідження не зробили припущень про те, чому чоловіки з ожирінням мають знижену кількість сперматозоїдів. Втім, попередні дослідження припускали, що це може бути пов’язане з низьким рівнем тестостерону або теплішими яєчками.

У США приблизно 40% американців або 138 млн. осіб мають ожиріння. Кількість сперматозоїдів з віком знижується, досягаючи свого піку в 17 років і зберігаючи високі показники до 40-45.

Цей рівень серед американських чоловіків стійко падає ще з 1970-х років, аналогічна картина спостерігається у Європі та Австралії. Точних причин не виявлено, але вчені неодноразово припускали, що це пов’язано зі зростанням середньої маси тіла.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини