Головна Здоров'я Нейтралізувати вплив поганого сну може популярний напій

Нейтралізувати вплив поганого сну може популярний напій

by admin

Нове дослідження, яке вивчає вплив повторюваної втрати сну протягом імітованого робочого тижня, показало, що вживання кави з кофеїном протягом дня допомагає мінімізувати зниження уваги і когнітивних функцій в порівнянні з кавою без кофеїну.

Хоча цей ефект спостерігався в перші три-чотири дні обмеженого сну, до п’ятого і останнього дня не було помічено ніякої різниці між споживачами кави з і без кофеїну. Таким чином, це говорить про те, що благотворний вплив кави на людей з обмеженим сном носить тимчасовий характер.

Деніз Ланж, співавтор дослідження, зазначає, що попереднє дослідження показувало, що вживання кави з кофеїном може зменшити вплив недосипання на дефіцит уваги і когнітивні функції в короткостроковій перспективі.

“Наше дослідження показує, що помірне споживання кави може пом’якшити деякі наслідки нестачі сну протягом декількох днів, однак це не замінює хороший нічний сон в довгостроковій перспективі”, – підкреслює Ланж.

Джерело zhenskiy.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини